Primjena

Odvođenje dima tijekom zavarivanja

Odvođenje dima tijekom zavarivanja

Jedinice filtra koje smo proizveli pogodne su za odvođenje dima, prašine, isparenja i aerosola koji nastaju tijekom zavarivanja metala. Vađenje postupka zavarivanja vrlo je važno kako bi se osiguralo čisto radno okruženje unutar radne dvorane. Jedinice filtra koje smo proizveli pogodne su za odvođenje dima, prašine, isparenja i aerosola koji nastaju tijekom zavarivanja metala. Vađenje postupka zavarivanja vrlo je važno kako bi se osiguralo čisto radno okruženje unutar radne dvorane. Dim za zavarivanje sastoji se od skupa opasnih tvari poput metalnih oksida i njihovih legura koje su vrlo velike za ljudsko tijelo zbog svoje veličine PM 2,5. Te čestice isparenja za zavarivanje mogu biti kancerogene i uzrokovati trajne zdravstvene komplikacije.

Ne postoji jedinstveno rješenje za vađenje radnih mjesta za zavarivanje. Uvijek je potrebno poštivati ​​proizvodni program klijenta, veličinu zavarenih spojeva, postupke zavarivanja. U međuvremenu je potrebno osigurati dovoljno odvođenje dima za zavarivanje tako da radnici s njim dolaze u minimalni kontakt. Vrsta filtra koji se koristi i njegov proizvođač nisu toliko važni za pravilnu funkciju ekstrakcije u zavarivačkim radnjama. Najvažniji čimbenik za izvlačenje zavarivača je ispravno određivanje količine izvučenog zraka i ispravan dizajn usisavača. Što se tiče vađenja zavarivačkih radnji, očito je točno da što bliže izvlačimo izvore, to ćemo bolje i učinkovitije uhvatiti dim. Međutim, ovo se opće pravilo o udaljenosti usisnog uloška može primijeniti samo na malu skupinu lokalnih stanica za zavarivanje. Preostala rješenja su teža.
Odvođenje dima tijekom zavarivanja

Problemi izvlačenja velikih radnih mjesta za zavarivanje


Velika radna mjesta za zavarivanje, gdje se proizvode veći zavari, pokušaji da se osigura idealno izvlačenje prilično su uzaludni. Ovdje se mogu primijeniti usisni krakovi s produžnim krakovima, tako da je pokriven cijeli radni prostor, ali usisni krakovi imaju vrlo ograničeno područje učinkovitog usisavanja i moraju biti vrlo precizno postavljeni. Upravo je položaj usisnih krakova najveća prepreka pravilnom usisavanju. Zavarivači često doživljavaju usisne krakove kao prepreku vlastitom radu i odbijaju ih koristiti.

Odvođenje dima tijekom zavarivanja

Ekstrakcijsko rješenje za lokalna radna mjesta za zavarivanje


Na lokalnim radnim mjestima, gdje se zavaruju manji zavari, moguće je ugraditi ispušne haube koje hvataju gotovo sav dim za zavarivanje. To je radno mjesto za popravak nakon robotskog zavarivanja ili malo lokalno radno mjesto za zavarivanje do veličine zavarivanja od najviše 2 metra. Izvodna kapuljača sa stražnjim i gornjim dimnjakom za zavarivanje postavljena je na izvlačnom zidu. Učinak usisavanja osigurava da se dim koji se diže odvrati od radnika. Zavarivač je u potpunosti zaštićen dovoljnim propuhom usisnog sustava i ne mora imati vlastiti dovod filtriranog zraka na masku za zavarivanje.

Odvođenje dima tijekom zavarivanja

Ispušno rješenje za zavarivanje robota


Danas su robotska radna mjesta vrlo raširena, posebno u automobilskoj industriji. Izvlačenje robota za zavarivanje, koji se nalaze u zatvorenim ćelijama, rješava se kapuljačom za izvlačenje smještenom ispod stropa ćelije u prostoru iznad zavarenog dijela. Pri vađenju robota za zavarivanje veliki naglasak stavljamo na zaštitu od prodora iskri u uređaj za filtriranje i smanjenje rizika od izgaranja u filtru postavljanjem dozirne stanice za sorbent.

Odvođenje dima tijekom zavarivanja

Radimo zajedno


Nudimo vam naše iskustvo i vještine implementacije temeljene na vlastitom portfelju proizvoda. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.