Primjena

Vađenje tijekom brušenja i poliranja

Vađenje tijekom brušenja i poliranja

Abrazivno usisavanje prašine jedna je od najčešćih primjena sustava za odvođenje i filtriranje zraka. Mljevenje proizvoda dio je većine proizvodnih pogona, ne samo u strojarstvu. U strojarstvu i automobilskoj industriji najčešće primjenjujemo vađenje mlinova za brušenje metalnih proizvoda, kada se varovi bruse prije lakiranja. Mljevenje ne mora biti samo suhi postupak, pri kojem vadimo suhe čestice prašine, već se brušenje hladnom emulzijom često koristi kod CNC obrade.

U proizvodnji građevinskih elemenata podložene su površine opeke i mnoge druge primjene. Tipično je za sve postupke suhog mljevenja da se samljeveni materijal velikim dijelom širi u radni prostor mlinarske radionice. Učinkovit sustav za vađenje osigurava uklanjanje čestica prašine u filtarsku jedinicu i zaštitu zdravlja radnika.
Vađenje tijekom brušenja i poliranja

Vađenje mlinova za mljevenje


Prilikom dizajniranja sustava za vađenje brusilice, uvijek pokušavamo razumjeti asortiman klijenta i dimenzijski raspored mlina za mljevenje. Pojedinačna radna mjesta brusilice obično se razlikuju po veličini radnog prostora i potrebno je odrediti točne količine ispušnog zraka za svako radno mjesto. Idealno rješenje za manje prostore brušenja je uporaba usisnih brusnih stolova koji osiguravaju odvođenje prašine prema dolje u radnu plohu stola i istovremeno u stražnju ploču stola, daleko od brusilice. Pojedinačni brusni stolovi su zatim povezani na središnji usisni sustav i povezani s jedinicom za filtriranje. Veće prostore za brušenje ili kabine za brušenje idealno je riješiti usisavanjem s poda opskrbom filtriranim zrakom u gornjem dijelu kabine. Čestice prašine ne padaju samo spontano na pod gravitacijom, već usisavanjem s poda dolazi do vrlo brzog i učinkovitog čišćenja zraka u prostoru za brušenje. Ako nije moguće ugraditi ispušne kanale u pod, moguće je ugraditi nape na obodne zidove prostora za brušenje. Koristimo filtarske jedinice ili patrone ili tekstil, uvijek opremljene automatskom regeneracijom filtarskog medija pomoću komprimiranog zraka. Biramo između uloška i jedinice za filtriranje tekstila, ovisno o upotrebi prostorije za mljevenje i prostornim opcijama. Cartridge filteri su jeftiniji za investiranje, ali češća zamjena filtarskog medija potrebna je u razdoblju od otprilike svakih 5000 radnih sati. U tekstilne filtere je skuplje ulagati, ali imaju niže operativne troškove zbog dužeg vijeka džepova filtra.

Vađenje tijekom brušenja i poliranja

Vađenje brusilica


Izvlačenje brusilica ili diskova za poliranje povezujemo s nastavkom za izvlačenje. Strojevi za poliranje obično su opremljeni vlastitim usisnim poklopcima s definiranim promjerom veze. Često nam se dogodi da su poklopci za izvlačenje za poliranje neprikladno dizajnirani i premali za izvedbu izvlačenja. Iz tog razloga sami dizajniramo nape. Prašina izvučena iz metalnog poliranja sadrži ostatke paste za poliranje i dijelove tekstilnih vlakana kotača za poliranje. U pravilu se ova prašina karakterizira kao eksplozivna. Vađenje biljaka za poliranje rješavamo u projektu za vađenje eksplozivne prašine. Cjevovodi u unutrašnjosti moraju biti glatki, bez oštrih vrhova zakovica ili samoreznih vijaka, tako da se vlakna diskova za poliranje ne zaglave unutar cjevovoda. Jedinica filtra mora biti opremljena elementima za zaštitu od eksplozije. Filtrirani zrak može se vratiti u prostor dvorane pomoću stupnja sekundarne filtracije.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako planirate izvesti brušenje, poliranje, kabinu za brušenje ili lokalno radno mjesto za brušenje, nudimo vam suradnju u obradi projektne dokumentacije, proizvodnji tehnologije ekstrakcije i instalacijskim aktivnostima. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.