Primjena

Vađenje uljne magle i aerosola

Vađenje uljne magle i aerosola

Ekstrakcija uljne magle primjena je karakteristika CNC obrade pomoću rashladne emulzije. Prilikom obrade brzim alatima oslobađa se velika količina toplinske energije i zbog toga se hladi emulzija za hlađenje i alata i obratka. U CNC stroju rashladna emulzija se raspršuje u obliku aerosola koji nastaje mikro kapljicama rashladne emulzije. Istodobno, emulzija isparava zbog visokih temperatura obrade. Isparavanjem emulzije nastaju uljni isparenja. U nedostatku ekstrakcije CNC stroja, emulzije ulja i pare šire se u proizvodnu halu curenjem u poklopcu stroja.

Vađenje uljne maglice može se realizirati lokalno, gdje je svaki CNC stroj opremljen vlastitim separatorom uljne magle. Središnji aerosolni separatori koriste se za centralno izvlačenje uljne magle iz skupine strojeva, opremljenih ispušnim ventilatorom s mogućnošću kontrole snage ekstrakcije. Za pojedinačne ispušne strojeve ugrađujemo automatski upravljane prigušivače, koji se kontroliraju prema CNC stroju koji se koristi. Usisni vod sustava za izvlačenje uljne magle mora biti nepropusan tako da kondenzat ulja ne teče kroz cijevne priključke.
Vađenje uljne magle i aerosola

Mehaničko odvajanje maglice


Uređaji su dizajnirani za odvajanje emulzijskih maglica nastalih tijekom obrade. Načelo odvajanja kapljica ulja iz zraka je mehaničko. Uređaj ne treba filtre za jednokratnu upotrebu.
Aerosoli se odvajaju pomoću platna od nehrđajućeg čelika i odvajajuće lamele. Uređaj se isporučuje u obliku kompaktne jedinice s ventilatorom dizajniranim za trenutno povezivanje. Filtere isporučujemo s integriranom električnom razvodnom pločom za mogućnost upravljanja brzinom ventilatora. Uređaj snabdijevamo s lijeve i s desne strane. Dno je izvedeno kao vodonepropusna uljna korita s mlaznicom za spajanje odvojenog odvodnog crijeva za emulziju. Svi ulošci za filtriranje mogu se očistiti i nije potrebno upotrebljavati uloške za jednokratnu upotrebu. Mehanički separatori maglica mogu se koristiti u CNC obradnim centrima kao lokalna ekstrakcija, u brusilicama hlađenim emulzijom i u sklopovima s više strojeva kao središnja ekstrakcija.

Vađenje uljne magle i aerosola

Elektrostatički separatori uljne magle


Uređaji su dizajnirani za odvajanje maglica ulja nastalih tijekom obrade. Princip odvajanja kapljica ulja od zraka je mehanički i elektrostatički. Aerosoli se odvajaju pomoću platna od nehrđajućeg čelika, odvajajuće lamele i elektrofiltra. Uređaj se isporučuje u obliku kompaktne jedinice s ventilatorom za trenutno povezivanje. Motor je elektronički upravljan s postupnom regulacijom brzine za snagu usisavanja do 1400 m³/h. Svi filtri, uključujući elektrostatički blok, mogu se očistiti i nije potrebno koristiti filtre za jednokratnu upotrebu. Elektrostatički separatori uljne maglice mogu se koristiti na svim alatnim strojevima gdje se koristi hlađenje obratka uljem. Za CNC obradne centre kao lokalno vađenje, za brusilice hlađene uljem, za set nekoliko alatnih strojeva kao centralno vađenje.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako planirate implementirati sustav za ekstrakciju uljne magle ili aerosolne pare, nudimo vam suradnju u dizajniranju sustava, razradi projektne dokumentacije, proizvodnji i implementaciji svih komponenata, uključujući električne veze i kontrolu sustava. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.