Separatori iskre

To su mehanički separatori iskre, dizajnirani za ugradnju u okomito navođeni usisni vod ispred uređaja za filtriranje ili u usisni vod iza tehnologije koja daje iskre ili vruće čestice.

Separatori iskre
01

Separatori iskre


Separatori iskre na svom su ulazu opremljeni pasivnim rotorom koji okreće protok zraka i izdvojenu prašinu. Rotirajuće iskre centrifugiraju se u sedimentacijskom dijelu separatora i izvode iz pomoćne sabirne cijevi u spremnik separatora. Ispušni zrak, bez iskrenja, nastavlja se kroz izlaznu prirubnicu do uređaja za filtriranje. Separatori iskre služe i za odvajanje iskri i kao odvajači grubljih čestica iz ekstrahiranog zraka. Funkcija separatora smanjuje rizik od izgaranja filtarskog sustava i pridonosi produljenju vijeka trajanja filtarskog medija spojenog filtarskog uređaja. U slučaju visokog rizika od paljenja, odvodnici iskre se obično ugrađuju na sustav filtracije u kombinaciji sa sustavom automatskog gašenja. Za pravilno funkcioniranje separatora, neophodno je da posuda za sakupljanje dobro sjedne i da se ne usisava zrak. Zbog svoje težine, odvojenici iskri moraju se postaviti na zasebnu čeličnu konstrukciju ili nosač.

Primjerci naše opreme u praksi

G&G Partneři

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Mi smo G&G filtracija

G&G se zabývá vývojem a výrobou produktů z oblasti průmyslového odsávání a filtrace vzduchu. G&G společně založili Ing. Radek Veselý a Ing. Miloš Gregor z důvodu jediného cíle a to výroby filtrační technologie pro mezinárodních trh.

Više o nama

G&G filtration
filtriranje za cijeli svijet

G&G Výroba

Imamo tako mnogo više! Pogledajte naš katalog