Separatori iskre

To su mehanički separatori iskre, dizajnirani za ugradnju u okomito navođeni usisni vod ispred uređaja za filtriranje ili u usisni vod iza tehnologije koja daje iskre ili vruće čestice.

Separatori iskre
01

Separatori iskre


Separatori iskre na svom su ulazu opremljeni pasivnim rotorom koji okreće protok zraka i izdvojenu prašinu. Rotirajuće iskre centrifugiraju se u sedimentacijskom dijelu separatora i izvode iz pomoćne sabirne cijevi u spremnik separatora. Ispušni zrak, bez iskrenja, nastavlja se kroz izlaznu prirubnicu do uređaja za filtriranje. Separatori iskre služe i za odvajanje iskri i kao odvajači grubljih čestica iz ekstrahiranog zraka. Funkcija separatora smanjuje rizik od izgaranja filtarskog sustava i pridonosi produljenju vijeka trajanja filtarskog medija spojenog filtarskog uređaja. U slučaju visokog rizika od paljenja, odvodnici iskre se obično ugrađuju na sustav filtracije u kombinaciji sa sustavom automatskog gašenja. Za pravilno funkcioniranje separatora, neophodno je da posuda za sakupljanje dobro sjedne i da se ne usisava zrak. Zbog svoje težine, odvojenici iskri moraju se postaviti na zasebnu čeličnu konstrukciju ili nosač.

Primjerci naše opreme u praksi

G&G Partneři

Otprašivanje linije za drobljenje olupine automobila

Zrak se zatim dovodi do ciklonskih separatora, gdje se odvajaju grube čestice lagane frakcije. Ovako zarobljene grube čestice izvode se…

Toplinska izolacija cijevi

Istodobno, toplinska izolacija cjevovoda sprječava hlađenje plina unutar trasa cjevovoda i doprinosi smanjenju ili uklanjanju mogućnosti kondenzacije para s unutarnje…

Mi smo G&G filtracija

G&G se zabývá vývojem a výrobou produktů z oblasti průmyslového odsávání a filtrace vzduchu. G&G společně založili Ing. Radek Veselý a Ing. Miloš Gregor z důvodu jediného cíle a to výroby filtrační technologie pro mezinárodních trh.

Više o nama

G&G filtration
filtriranje za cijeli svijet

G&G Výroba

Imamo tako mnogo više! Pogledajte naš katalog