Separatori iskre

To su mehanički separatori iskre, dizajnirani za ugradnju u okomito navođeni usisni vod ispred uređaja za filtriranje ili u usisni vod iza tehnologije koja daje iskre ili vruće čestice.

Separatori iskre
01

Separatori iskre


Separatori iskre na svom su ulazu opremljeni pasivnim rotorom koji okreće protok zraka i izdvojenu prašinu. Rotirajuće iskre centrifugiraju se u sedimentacijskom dijelu separatora i izvode iz pomoćne sabirne cijevi u spremnik separatora. Ispušni zrak, bez iskrenja, nastavlja se kroz izlaznu prirubnicu do uređaja za filtriranje. Separatori iskre služe i za odvajanje iskri i kao odvajači grubljih čestica iz ekstrahiranog zraka. Funkcija separatora smanjuje rizik od izgaranja filtarskog sustava i pridonosi produljenju vijeka trajanja filtarskog medija spojenog filtarskog uređaja. U slučaju visokog rizika od paljenja, odvodnici iskre se obično ugrađuju na sustav filtracije u kombinaciji sa sustavom automatskog gašenja. Za pravilno funkcioniranje separatora, neophodno je da posuda za sakupljanje dobro sjedne i da se ne usisava zrak. Zbog svoje težine, odvojenici iskri moraju se postaviti na zasebnu čeličnu konstrukciju ili nosač.

Primjerci naše opreme u praksi

G&G Partneři

Prašina kamenoloma

Korištenje uređaja za filtriranje idealno je za primjenu s ljepljivom prašinom i tamo gdje komprimirani zrak nije dostupan za JET…

Filter dimnih plinova za energiju

Filter dimnih plinova za energiju – osnovni opis G&G Ceramic JET filter je uređaj za filtriranje dizajniran za pražnjenje dimnih…

Mi smo G&G filtracija

G&G se bavi razvojem i proizvodnjom industrijskih proizvoda za usisavanje i filtriranje zraka. Tvrtku G&G osnivali su zajedno Dipl.Ing. Radek Veselý i Dipl. Ing. Miloš Gregor zbog jedinog cilja i to proizvodnje filtracijske tehnologije za međunarodna tržišta.

Više o nama

G&G filtration
filtriranje za cijeli svijet

G&G Výroba

Imamo tako mnogo više! Pogledajte naš katalog